The London-based architects from Atmos Studios designed this sculptural stairwell for a UK home, using digital production to integrate the structure of the house seamlessly with the stairs– the steps look as if they are melting or growing into the foundation of the house. From their website:

The stair is a continuation and intensification of the simple graphic skirting board lines that trace their way through the house. As they turn the corner into the stair void, they expand like a genie released from a lamp, curling and separating and bifurcating from the wall to form the delicate edge of the stair treads, lifting into the air to rise as the veil of the balustrade.

This veil hangs gently from above as a series of thin paired threads, softly pulled back at the entry to allow movement past, gently splaying around the corner to meet and carry the arriving visitor onwards & upwards.

Its a wonderful way to re-imagine what stairs could look like in a house– the house, incidentally, is for a gardener, and the staircase is meant to reflect an organic look for its owner’s preferences. [Via Fubiz.]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...